November update – LogiVert 8.13.0

29 nov 2023

De november update zit vol nieuwe en verbeterde functies. Natuurlijk is er ook volop aandacht besteed aan meldingen van gebruikers. Een volledig overzicht is terug te vinden in de release notes.

In dit artikel belicht ik graag de belangrijkste ontwikkelingen sinds dit voorjaar.

Algemeen

Office 365

Je kunt nu via Office 365 en Outlook.com mailen vanuit de backoffice. Dit als aanvulling op de reeds bestaande mogelijkheden om via MAPI en SMTP te mailen.
Je koppelt LogiVert eenvoudig via een eenmalige aanmelding met een Microsoft 365-account naar keuze.

Microsoft 365

Artikelen

Vrije velden

Ben je al eens tegen het probleem aangelopen dat je net niet dat ene veld kon vinden bij artikelen? Dat je net niet de voor jou zo belangrijke informatie bij jouw artikelen op kon geven? De “Vrije velden” maken het nu voor jou mogelijk om een onbeperkt aantal velden op maat aan te maken. Deze velden verschijnen dan bij jouw artikelen en kun je daar invullen. Vervolgens kun je ze onder andere bij de feeds gebruiken.

Afbeeldingen schalen bij import

Bij het importeren van artikelen schaalt LogiVert de afbeeldingen vanaf nu automatisch terug naar de ingestelde afmetingen. Dit zorgt er voor dat afbeeldingen nooit te groot zijn en daardoor ook sneller geladen worden in jouw webwinkel.

Marges

LogiVert berekent, indien gewenst, voor jou de marges op jouw artikelen. Dit doet het programma op basis van de door jou opgegeven verkoop- en inkoopprijzen. Deze marges kun je vervolgens voor berekeningen of rapportages gebruiken.

Marges in LogiVert

Verkopen

Onbeperkte automatisch acties

De krachtige mogelijkheid om automatische acties uit te laten voeren bij verkopen hebben we nu nog krachtiger gemaakt. Er is geen beperking meer in het aantal automatische acties.
Of je nu bij het gereed melden van een order alleen een verzendlabel wenst en een mail naar jouw klant, of hier ook nog automatisch een factuur bij wenst te printen, een reviewverzoek naar de klant wenst te sturen en de verkoop als afgerond wenst te archiveren, de mogelijkheden om patronen van automatisch acties in te stellen zijn haast onbeperkt.

Selecties & acties

In het venster Verkopen hebben we de functionaliteit van “Selectie & acties” (voorheen “Selecteren & exporteren”) verder uitgebreid.
Zowel via de speciale knop als via één klik met de muis op een verkoop, kun je nu hele selecties van verkopen in één keer aanvinken. Vervolgens kun je met een tweede klik een nieuwe status toekennen aan de gehele selectie. Deze actie voert meteen de reeks automatische acties uit, die je aan de betreffende status hebt gekoppeld.

Oftewel: Met een paar klikken kun je een hele reeks acties volledig geautomatiseerd uit laten voeren op een selectie van verkopen.

Selecties & acties

Productielijsten

Ben je bakker, cateraar of een andere ondernemer die in opdracht produceert, en is de uitlevering van jouw orders afhankelijk van een productieproces, dan kun je vanaf nu beschikken over productielijsten. Dit zijn op artikel gegroepeerde picklijsten van de te verwerken bestellingen.

Inkopen

Omzetduur en snelheid

Om beter in te kunnen kopen biedt LogiVert jou nu de mogelijkheid om uitgebreide data van omzetduur en omzetsnelheid te tonen in het venster Inkopen. Deze data, gebaseerd op onder andere gemiddelde of huidige voorraden kan jou helpen bij het efficiënter inkopen van jouw artikelen.

Kassa

Inloggen met barcode

Je kunt nu vanuit LogiVert medewerkerskaarten aanmaken. Deze maken het mogelijk om met één scanactie in te loggen in de backoffice. Zeker voor kassamedewerkers kan dit zeer waardevol zijn. Er kan eenvoudig en snel van medewerker gewisseld worden als meerdere medewerkers gelijktijdig gebruik moeten maken van dezelfde kassa.

Bon automatisch in de wachtrij

Je kunt LogiVert nu zo instellen dat bij een wissel van medewerker aan de kassa bonnen automatisch in de wacht worden gezet. Zodra de medewerker zich weer aanmeldt wordt zijn laatste bon weer uit de wacht gehaald en kan hij verder met het afrekenen.
Dit kan zeer waardevol zijn in een omgeving waar meerdere medewerkers gelijktijdig gebruik maken van dezelfde kassa.

Bon in wachtrij

Channable

Versnelling

Wij hebben het verwerken van orders en retouren vanuit Channable aanzienlijk geoptimaliseerd en versneld.

Meertaligheid

Wij hebben de meertalige mogelijkheden van LogiVert uitgebreid naar de feeds, waardoor je Channable voor meerdere taalgebieden tegelijk in kunt zetten.

Meerdere projecten

LogiVert ondersteunt nu meerdere Channable projecten binnen één administratie. Hierdoor kun je nog meer verkoopkanalen aansluiten en kan Channable met nog meer feeds gevoed worden.

 

Loyaliteit module

Geldigheidsduur kortingsvormen

Als je specifieke klanten (via klantgroepen) een tijdelijke aantrekkelijke korting wilt bieden dan biedt de geldigheidsduur op kortingsvormen een uitkomst.
De Loyaliteit module biedt nog meer mogelijkheden om jouw “loyale” klanten te binden en belonen. Informeer naar de mogelijkheden bij onze sales-afdeling.

Heb je vragen over een van onze nieuwe ontwikkelingen? Laat het ons dan vooral weten, dan helpen we je hier graag mee verder. Wij zijn bereikbaar via onderstaande gegevens:

Mail: sales@logivert.com
Telefoon: +31 (0)13 20 20 010