Uw SEO heeft uw aandacht nodig

1 jan 2022
Uw webshop is zeer waarschijnlijk één van uw belangrijkste verkoopkanalen. Zoals veel ondernemers zult u op regelmatige basis aan uw vindbaarheid binnen zoekmachines werken om zoveel mogelijk klanten te trekken.
LogiVert biedt veel kant-en-klare technische oplossingen om uw webshop “out of the box” zoekmachine vriendelijk te maken. Er zijn echter beslissingen die wij niet vooraf voor u kunnen maken, maar die wel van invloed kunnen zijn op een optimale indexering door bijvoorbeeld Google. Graag kaart ik deze aan, want u kunt wel eenvoudig hier een besluit in nemen. En zodra u deze genomen heeft bent u weer een stap dichter bij een hogere positionering binnen zoekmachines.
 
Binnen LogiVert zijn er 2 instellingen die uw aandacht nodig hebben, namelijk:

SSL beveiliging

 
Zorg ervoor dat uw site beschikt over een SSL-certificaat. Google stelt dit haast verplicht. Heeft u geen SSL-certificaat dan wordt uw webshop als niet veilig gezien en daardoor wordt het ook laag gewaardeerd.
Is uw webshop nog niet voorzien van een SSL-certificaat vraag deze dan eerst aan bij uw hosting provider en schakel deze dan vervolgens in binnen LogiVert.

www of non-www

 
Forceer uw webshop-url naar www of non-www. Het klinkt heel technisch, maar eigenlijk is het vrij simpel. Kies ervoor of uw domein start met www of niet. Met andere woorden kiest u voor www.logivert.com of logivert.com. Neemt u hier geen besluit dan kan uw website zowel met als zonder www bezocht worden. Het nadeel is dat Google beide als verschillende websites ziet en dus ook denkt 2 websites te indexeren. Omdat beide websites precies dezelfde inhoud (content) hebben zal per pagina maar één van beide alternatieven geïndexeerd worden, waardoor niet alle “credits” naar één website gaan.
U kunt dit eenvoudig oplossen met één instelling. Daarmee dwingt u of www of non-www af. Als bezoekers, zoals ook zoekmachines, via het andere alternatief uw webshop proberen te bezoeken worden ze automatisch doorverwezen naar het juiste alternatief. Optimalisatie zonder negatieve effecten.
Wenst u deze zaken in te stellen, maar komt u er niet helemaal uit? Wilt u wat meer doen aan content optimalisatie? Wenst u uw SEO wat diepgaandere te laten analyseren?
Neem dan contact met ons op. Wij kunnen dan samen met u kijken wat er gedaan moet worden en hoe we u daarbij van dienst kunnen zijn.