Update – LogiVert 8.1.3

1 sep 2021
De nieuwste release van LogiVert is beschikbaar. Versie 8.1.3 met Equinoxe 10 bevat allerlei nieuwe functies, gericht op optimalisatie en verbetering van uw werkprocessen.
 
Graag lichten we enkele van deze functionaliteiten aan u toe. Voor meer informatie verwijzen we u graag door naar onze releasenotes. Hierin wordt uitgelegd hoe de functionaliteiten in LogiVert ingesteld moeten worden en wat er nog meer is veranderd in deze versies!

Snelheid backoffice

 
In de backoffice hebben verschillende optimalisaties plaats gevonden, zodat er sneller en efficiënter gewerkt kan worden.
 
Wat betreft de versnellingen kunt u denken aan de snelheid van het maken van een omzetuitsplitsing. Des te groter het aantal facturen, des te groter de gerealiseerde versnelling (6 a 10 keer sneller). Tevens zijn er nieuwe velden toegevoegd die u kunt toevoegen, deze zijn te selecteren middels de ‘’Veldkiezer’’ en bieden een completer overzicht in de rapportage.
 
De back-up functionaliteit is verder uitgebreid om uw administratie op te schonen. Zo worden ook uw back-ups minder omvangrijk, wat resulteert in een versnelling van het maken ervan.

Aangepaste BTW regels per 1 juli

 
De BTW regels zijn per 1 juli 2021 aangepast, waarbij ondernemers die meer dan tienduizend euro verkopen binnen de EU, buiten het gevestigde land, het btw-tarief in rekening moeten brengen van het land van de klant. LogiVert heeft een ‘’Unieregeling module’’ ontwikkeld waarmee automatisch per land het juiste btw-tarief berekend wordt en per land de aangifte kan worden gespecificeerd. Zo kan er voldaan worden aan de nieuwe btw-regeling, zonder daar onnodig veel extra tijd en moeite aan kwijt te zijn. Deze unieregeling is van toepassing wanneer er voldaan wordt aan de volgende twee voorwaarden:
 
  1. U levert producten en/of diensten aan consumenten (B2C) binnen de Europese Unie.
  2. Uw totale omzet in andere landen binnen de EU is hoger dan tienduizend euro per kalenderjaar.

Einde Classic engine

 
LogiVert ondersteunt vanaf deze versie de oude webshop engine, Classic genaamd, definitief niet meer. De Classic engine is verouderd, LogiVert gaat volledig over op de nieuwe Equinoxe engine. Bij het openen van een Classic administratie wordt de vraag gesteld of deze omgezet dient te worden naar Equinoxe. Dat is de enige manier om deze administratie opnieuw te openen. Na de omzetting zal de administratie ook nog ingericht moeten worden om gebruikt te kunnen worden voor de publicatie van de webshop.

Scan-App

 
De Scan-App is verder doorontwikkeld, wat resulteert in een overzichtelijker voorraadbeheer en een eenvoudiger gebruik van de Scan-App. Middels de Scan-App kunnen inkomende en uitgaande artikelen beter getrackt worden en kan door het uitgebreide overzicht aan verschillende locaties, de logistieke processen daarop afgestemd worden. Verschillende kleuren zijn toegevoegd, waarmee tijdens het scannen in een oogopslag duidelijk wordt of een product op voorraad is, of de voorraad van een artikel klopt en of de locatie van het artikel klopt. Daarnaast kunnen barcodes gegenereerd worden voor alle voorraadlocaties.

MyParcel België

 
De MyParcel module is verder uitgebreid. Zowel Myparcel Nederland als MyParcel België worden nu ondersteund. Bij MyParcel België kan er gekozen worden voor PostNL of bpost als vervoerder. Voor activatie van deze module kan er contact opgenomen worden met onze servicedesk.

Module betaalverzoeken

 
Er is een additionele module ontwikkeld voor betaalverzoeken. Deze module maakt het mogelijk om klanten, na een mislukte betaalpoging, automatisch een nieuwe mogelijkheid aan te bieden om de betaling te doen. Voor activatie van deze module kan er contact opgenomen te worden met onze servicedesk.

Locatie van artikel wordt nu afgedwongen

 
Voor een accuratere voorraadregistratie en -weergave wordt er nu een locatie afgedwongen. Het is mogelijk om artikelen te koppelen aan locaties. Middels de LogiVert Scan-App kan geïnventariseerd worden op basis van locatie en wordt de voorraad automatisch aangepast in de backoffice.

Equinoxe 10

 
Equinoxe 10 wordt de ‘motor’ van de LogiVert webshops. Versie 10 bevat een nieuw framework en uitgebreide functionaliteiten die aansluiten op de nieuwste web standaarden. Dit betekent dat alle Equinoxe 10 websites volledig up-to-date zijn.
Een overzicht van de belangrijkste optimalisaties en nieuwe functies:

Dubbele prijsweergave

 
Met het Small Business abonnement is het mogelijk om artikelprijzen zowel in- als exclusief btw te tonen in de webwinkel. Deze ‘’tweede prijs’’ wordt automatisch getoond inclusief btw, als de standaardprijs exclusief btw is, en vice versa.

Contact widget

 
Er is een nieuwe contact widget ontwikkeld, welke toe te voegen is aan het Zijmenu, Voetmenu en Contentpagina’s. Alle contactgegevens kunnen eenvoudig toegevoegd worden en de opmaak van deze widget is aan te passen middels een aanvullend HTML-formaat.

Optimalisatie zoekresultaten

 
Het zoek-algoritme is aangepast waardoor bij korte zoektermen er meer relevante artikelen worden getoond in de zoekresultaten. Hiermee worden ongewenste matches voorkomen.

Vernieuwde implementatie Recaptcha

 
De implementatie van ReCaptcha is verder vernieuwd, wat het volgende mogelijk maakt:
  1. ReCaptcha kan toegevoegd worden op de ‘artikelreview pagina’ en de ‘Wachtwoord reset pagina’.
  2. ReCaptcha is beschikbaar in een onzichtbare variant, waarbij de controle op de achtergrond plaatsvindt op basis van het gedrag van de bezoeker. De bezoeker hoeft de ‘I’m not a robot’ knop niet aan te vinken, dit gebeurt automatisch.
  3. Het is mogelijk om gebruik te maken van een eigen ReCaptcha Key, voorheen werd dit standaard beheerd door LogiVert.

Taal informatie naar betaalprovider


De geselecteerde taal in de webwinkel wordt nu automatisch meegegeven aan de betaalproviders. Zo krijgen klanten die een bestelling afronden direct de juiste taal te zien op de website van de provider.