LogiVert 8.0.4

9 mrt 2021

Verbeteringen aan de kassa, inkopen en webwinkel

 
We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan twee nieuwe releases van LogiVert (8.0.3 & 8.0.4). Zowel de Backoffice als Equinoxe zijn onder handen genomen en hebben er mooie, nieuwe functionaliteiten bij gekregen.
 
Graag lichten we enkele van deze nieuwe functionaliteiten aan u toe. Voor meer informatie verwijzen we u graag door naar onze realeasenotes. Hierin wordt uitgelegd hoe de functionaliteiten in LogiVert ingesteld moeten worden en wat er nog meer is veranderd in de nieuwe versies!

Artikellabels bij inkopen

 
Vanuit het venster “Inkopen” kunnen er in de nieuwe versie direct artikellabels afdrukt worden van de artikelen die opgenomen zijn in de geselecteerde inkooporder. Op deze manier kunt u meteen de artikellabels uitprinten wanneer u bezig bent met een inkooporder, zonder eerst terug te hoeven naar het artikel om het label te hoeven printen.

Zoeken op artikelcode en barcode

 
Het is vanaf nu mogelijk om artikelen toe te voegen aan een inkoop op basis van de artikelcode, barcode of artikelcode 2. Door één van deze codes bovenin bij “Artikel-/barcode” in te voeren wordt er een zoekopdracht gestart naar het artikel. Zodra deze is gevonden wordt het artikel ook direct toegevoegd aan de openstaande inkoop.

LCD klantendisplays in de kassa

LogiVert ondersteunt nu ook LCD schermen of een tweede scherm als LCD klantendisplay. Klanten kunnen via dat tweede scherm zien welke artikelen worden aangeslagen en voor welk bedrag. U kunt ook promoties, reclame of andere informatie tonen via de slider op de display.

QR-codes & links van artikelen

Om klanten eenvoudiger en sneller naar het juiste artikel in uw webshop te sturen kunt u nu QR-codes en weblinks aanmaken. Vanuit het programma selecteert u het gewenste artikel en met één klik kunt u een QR-code of weblink plakken in bijvoorbeeld e-mails, Word of Photoshop documenten.
Waar kunt u het voor gebruiken? Denk bijvoorbeeld aan informatieborden in uw winkel of vitrine. Met hun mobieltje kunnen klanten de QR-code scannen en direct online bestellen!

Filter voor artikelen in webshop

 
Een wens van veel van onze gebruikers is in vervulling gegaan! We hebben een nieuwe widget beschikbaar gemaakt waarmee u een filter functionaliteit voor artikelen toevoegt aan uw website.
 
Om de widget te kunnen gebruiken moet deze eerst worden geactiveerd bij de instellingen. Vervolgens kan deze worden toegevoegd aan het zijmenu. In onze realeasenotes staat een uitgebreide beschrijving over het instellen van dit widget.

Prijzen en artikelen verbergen

 
In deze nieuwe versie van LogiVert is het mogelijk om de bestelmogelijkheid, prijzen en artikel(groepen) te verbergen voor gasten van uw website. Dit is alleen mogelijk wanneer er gebruikt wordt gemaakt van een verplichte inlog.
 
Bijvoorbeeld groothandels die wel artikelen willen laten zien maar géén prijzen kunnen dit nu heel gemakkelijk afschermen door gebruik te maken van deze nieuwe functionaliteit.

Artikelcombinaties

 
De mogelijkheid om artikelcombinaties en combinatieaanbiedingen te gebruiken is toegevoegd aan de Equinoxe webshops. Hiermee is het mogelijk om kortingen aan te bieden bij bepaalde artikelcombinaties.
 
De werking is identiek aan de werking onder Classic webshops. In het verleden aangemaakte combinaties zullen nu weer in beeld gebracht worden.

Technische voorraad muteren

 
Voor gebruikers met beheerdersrechten is het vanaf nu mogelijk om de technische voorraad te muteren. Vanuit het venster “Voorraad muteren” kan de technische voorraad gemuteerd worden. Op basis van o.a. deze technische voorraad wordt de commerciële voorraad berekend. De 2 andere componenten van deze berekening zijn de waardes van “gepland uitgaand” en “gepland inkomend”. Deze waardes kunnen nu gewijzigd wordt.

Wijziging van op zoekpagina

 
De opmaak van de zoekpagina is gewijzigd. De zoekbalk inclusief filter- en sorteermogelijkheden worden nu aan de zijkant (in het zijmenu) getoond. Hierdoor komen de zoekresultaten hoger op de pagina te staan en zijn de filtermogelijkheden overzichtelijker onder elkaar geplaatst in het zijmenu.
 
Let op: zorg ervoor dat het zijmenu ook is geactiveerd op de zoekpagina van uw webshop! Zonder zijmenu op deze pagina kan het namelijk zo zijn dat door deze verbetering het zoeken niet meer goed werkt. U kunt dit instellen via “Eigenschappen > Stap 5/6 > Zijmenu”. Hier hoort het vinkje onder “Tonen in” bij “Zoek pagina’s” aan te staan.

Zijmenu links en/of rechts

 
Als ook uw template het ondersteunt is het vanaf nu mogelijk om de zijmenu’s zowel links als rechts te plaatsen.

Voor een volledig overzicht van alle nieuwe functies kunt u de releasenotes raadplegen.
 
Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact met ons op.