De Equinoxe updates van begin 2020

8 apr 2020
Wij zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met het verbeteren van de huidige en het uitbrengen van nieuwe functionaliteiten. Het zal u dan waarschijnlijk ook niet ontgaan zijn dan wij regelmatig nieuwe updates hebben uitgebracht. Omdat de meeste gebruikers reeds overgestapt zijn naar Equinoxe vonden we het belangrijk om onze focus deze periode ook op verbeteringen binnen Equinoxe te leggen.

We hebben naast de onderstaande ook nog andere wijzigingen doorgevoerd. Wil u deze allemaal teruglezen? Raadpleeg dan onze releasenotes. Ga hiervoor in LogiVert naar ‘Extra’ en klik op ‘Releasenotes’. Wanneer u nog enkele updates achter loopt kunt u door de stappen in onze handleiding te volgen er voor zorgen dat u over de meest recente versie beschikt.

Benieuwd naar wat er allemaal komen gaat? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief zodat u geen nieuws update van ons hoeft te missen.

SEO optimalisaties


Voor u is het belangrijk dat uw webshop goed gevonden wordt. Daarom voeren we daar waar mogelijk zoekmachine optimalisaties door. In deze reeks updates hebben we verschillende optimalisaties geïmplementeerd.

Wij zijn o.a. volledig overgegaan op de schema.org markup taal om, op de achtergrond, zoekmachines beter te voorzien van de juiste productinformatie. Het gaat dan om gegevens zoals prijzen en voorraden.

Gebruikers ervaring – UX design


Op verschillende plaatsen in de webshop in de gebruikerservaring (vaak ook UX, van User eXperience, genoemd) geoptimaliseerd. Dit onder verschillende browsers en (mobiele) apparaten.

Een goed voorbeeld is de haast minimale aanpassing van de positie van de winkelwagen knop op mobiele apparaten. Deze wordt nu prominenter weergegeven waardoor er meer focus gelegd wordt op de “call to action”. Wat ook weer tot meer verkopen zal leiden.

Security – Update Symfony framework


De security, oftewel goede beveiliging, van LogiVert webshops is een belangrijk punt bij al onze ontwikkelingen. LogiVert Equinoxe is gebouwd op en met het Symfony framework. Dit raamwerk is een gedegen open source “bouwdoos” waar niet alleen Equinoxe gebruik van maakt, maar ook nog heel veel andere grote en kleine internet oplossingen.

Wij hebben de laatste security updates van Symfony verwerkt, zodat alle bekende mogelijke zwakheden ook in Equinoxe gedicht zijn.

Optimalisatie zoeksysteem


Het zoeksysteem is een belangrijk onderdeel van uw webshop. Als klanten gericht op zoek zijn naar producten biedt de zoekbalk uitkomst.

Het zoeksysteem hebben we sterk kunnen versnellen, waardoor zoeksuggesties in de zoekbalk sneller weergegeven worden. Ook op de zoekpagina zelf is de optimalisatie goed merkbaar. De ervaring voor uw klanten is sterk verbeterd.