Inkopen maken op basis van uw verkopen

5 apr 2019
Binnen LogiVert kunt u eenvoudig handmatig of via het besteladvies inkooporders maken. Een wat minder bekende mogelijkheid is het aanmaken van inkopen vanuit verkopen.
 
Vanuit het Verkopen venster kunt u met één klik een inkooporder maken voor de bestelde artikelen. Via een tussen stap kunt u eventueel afwijken van hetgeen voorgesteld wordt door het programma. U kunt dan…
  • Aantallen wijzigen, bijvoorbeeld op basis van de getoonde voorraden.
  • Een andere leverancier selecteren dan de standaard leverancier voor dat artikel.
  • Aangeven of er voor deze inkoop nieuwe verkooporders per leverancier aangemaakt moeten worden of dat ze aan bestaande inkooporders toegevoegd moeten worden.
Als u uw bestellingen uitlevert vanuit uw eigen magazijn is het raadzaam om alle inkopen in de loop van de dag te verzamelen op één order per leverancier. Laat u de bestellingen rechtstreeks door uw leveranciers uitleveren aan uw klanten (dropshipment) dan kunt u een inkooporder per verkooporder aan laten maken. Het grote voordeel hiervan is dat het bezorgadres meteen meegegeven wordt aan de verkooporder.
 
Als de inkooporders aangemaakt zijn kunt u natuurlijk ook gebruik maken van alle andere mogelijkheden van de inkoop module. Van orderopdrachten tot inkoopcorrecties, en van ontvangstregistraties tot automatische voorraadupdates.
 
LogiVert gaat ook als het om inkopen gaat verder. Het systeem helpt u om alle processen van promotie, klantcontact, planning, verkopen tot inkopen zo ver mogelijk te automatiseren.