Mobile-First: Dé conversie trend binnen E-commerce

19 mei 2020
Google heeft aangekondigd vanaf september 2020 volledig over te schakelen op mobile-first bij het indexeren van alle websites. Een belangrijke ontwikkeling, maar geldt dit ook voor u als ondernemer? In dit artikel vertel ik jullie meer over wat mobile-first nou precies is, welke rol deze trend heeft binnen de E-commerce én hoe LogiVert inspeelt op deze ontwikkeling.

Wat is mobile-first?

 
Vandaag de dag heeft vrijwel iedereen een mobiele telefoon en/of tablet. Vaak wordt een mobiele telefoon vergeleken met een van de eerste levensbehoeftes. Kortom, we zijn altijd online. Aankopen worden steeds vaker gedaan met een mobiele telefoon of tablet. Daarom is het van belang dat ook uw website ontwikkeld is voor gebruik op mobiele apparaten. Voorheen werd de focus door zowel ondernemers als zoekmachines gelegd op de desktopversie van webshops en websites. Momenteel is deze trend vervangen voor een mobile-first strategie met het aanbod van ‘responsive’ websites.
 

Betekenis van responsive design

 
Wanneer ik een website bezoek, vind ik het belangrijk dat ik op een gebruiksvriendelijke manier door de website heen kan klikken. Dit geldt voor kleine schermen zoals mijn mobiel of tablet, maar natuurlijk geldt dit ook voor hoge resoluties zoals mijn pc. En ik ben daar niet de enige in, want ook Google ziet de gebruikservaring als een van de belangrijkste maatstaven voor het bepalen van de posities in Google. Daarom is het voor iedere ondernemer van belang dat zij een responsive website aanbieden aan hun doelgroep. Responsive is een vorm van website ontwikkeling waarbij de structuur van de website zich aanpast op basis van het formaat van het scherm. Zo worden teksten en afbeeldingen, maar ook menu’s en functionaliteiten altijd goed weergegeven en werken tevens naar behoren. Zo worden de mogelijkheden van elk device optimaal benut en beloont Google een responsive design met een hogere positie. Kortom, meer klanten en dus een hogere omzet.
 

Indexatie gebaseerd op mobiel gebruik

 
De afgelopen jaren is het mobiel gebruik enorm gegroeid ten opzichte van de desktopwebsites. Deze groei is de oorzaak dat Google medio sSeptember volledig over gaat op mobile-first indexatie. Daarom wil ik nogmaals benadrukken dat het gebruikersgemak optimaal dient te zijn op mobiele telefoons en tablets. Waar voorheen de mobiele versie van een website gebaseerd werd op de desktopversie, wordt nu de mobiele versie geoptimaliseerd en wordt de desktop versie daarop bepaald.
 

Hoe draagt LogiVert hier aan bij?

 
LogiVert bevindt zich al ruim 20 jaar in de E-commerce branche en heeft deze trend daarom zien ontwikkelen de afgelopen jaren. Het verbaast ons dus ook niet dat Google de overstap maakt naar volledig mobiele indexatie. “Google heeft de afgelopen jaren al meerdere stappen gezet die hiertoe gingen leiden. Wij hanteren al jaren 100% responsive templates, zodat ze 100% werken op alle apparaten. Wij zien onze strategie liever als ‘all-devices-first’. Wij proberen onze klanten hierin optimaal te ondersteunen.”

Meer weten over mobile-first?

 
Indien u vragen heeft over dit artikel of meer informatie wil ontvangen over mobile-first kunt u altijd contact met ons opnemen via onze servicedesk klantenservice. Wij staan graag voor u klaar.