Kassabetalingsvormen instellen

Bij het maken van een nieuwe administratie wordt automatisch één betalingsvorm vastgelegd, namelijk Cash. U kunt, indien gewenst, de naam van deze betalingsvorm wijzigen en/of nieuwe betalingsvormen toevoegen, bijvoorbeeld cadeau- of kortingsbonnen.

1.Klik in het hoofdvenster op de tab Basisgegevens en selecteer in de groep Kassa de optie Kassabetalingsvormen. Het venster Kassabetalingsvormen wordt geopend met daarin de reeds voorgedefinieerde betalingsvorm Cash.

2.Klik, om de naam van de betalingsvorm Cash te wijzigen, in het veld Omschrijving, verwijder de naam Cash en typ een nieuwe naam in.

3.Klik, om een nieuwe kassabetalingsvorm toe te voegen, op de knop Nieuw (Nieuw) in de werkbalk of selecteer in het menu achtereenvolgens Bestand -> Nieuw (Ctrl + N).

4.Typ een naam voor de nieuwe betalingsvorm in het veld Omschrijving (bijvoorbeeld cadeaubon).

5.Zodra u meerdere betalingsvormen heeft vastgelegd kunt u aangeven in welke volgorde de beschikbare vormen worden weergegeven in het venster Afrekenen. U doet dit door de betalingsvorm waarvan u de volgorde wilt wijzigen te selecteren en in het veld Volgorde de positie van de betreffende betalingswijze aan te passen. Vergeet niet om, indien u van deze optie gebruik maakt, ook de volgorde van de andere betalingsvormen op overeenkomstige wijze aan te passen.

6.Herhaal de stappen 3 t/m 5 om nog een kassabetalingsvorm toe te voegen en eventueel de positie ervan aan te passen of klik op de knop Sluiten om het venster Kassabetalingsvormen te sluiten.