Transactie via kassa invoeren

Het basisproces voor het afrekenen van artikelen bestaat uit 7 stappen:

1.Klik in het hoofdvenster op de knop Kassa in de navigatiebalk.

2.Klik in het deelvenster Verkoop op de knop Nieuw (Nieuw).

3.Controleer of in het deelvenster Klant de juiste klant is geselecteerd en pas de klant eventueel aan middels de knop Overzetten waarmee u het venster Verkoop overzetten naar andere klant opent.

4.Scan het eerste af te rekenen artikel of klik in het veld Artikel zoeken en voer handmatig de betreffende artikel- of barcode in en klik op de knop Zoeken.

LET OP: Zie Af te rekenen artikelen opzoeken indien u het artikel niet kunt toevoegen op basis van het artikelnummer of de barcode (bijvoorbeeld omdat u het artikelnummer niet kent en de barcode onleesbaar is).

5.Herhaal stap 4 totdat alle af te rekenen artikelen zijn opgenomen in de verkooplijst.

6.Klik op de knop Afrekenen aan de rechterbovenkant van het venster.

7.Voer, via het toetsenbord of met behulp van de rekenmachine aan de rechterkant van het venster, in het deelvenster Betalingsvorm het door de klant betaalde bedrag in, indien van toepassing verdeeld over de verschillende vastgelegde betalingsvormen.

8.Klik in het deelvenster Afrekenen op de knop Kassabon of Factuur om het gewenste betalingsbewijs af te drukken.

9.Klik op de knop Volgende klant om de transactie volledig af te sluiten en het scherm leeg te maken voor het invoeren van de verkoopgegevens van de volgende transactie. Bij het invoeren van deze volgende kassatransactie begint u diect met stap 3 van de bovenstaande procedure.

Niet alle transacties zullen eenvoudig af te handelen zijn door het volgen van de bovenstaande stappen. Zo bestaat de mogelijkheid dat van een bepaald artikel de artikel- en barcode niet bekend of leesbaar zijn, zodat u het aan de verkooplijst toe te voegen artikel op een andere manier moet zoeken. Ook kan het zijn dat er een korting wordt verleend, bijvoorbeeld omdat een bepaald artikel beschadigd is of omdat de transactie dermate omvangrijk is dat de klant een korting krijgt op het totaalbedrag.

Deze speciale situaties worden in de onderliggende paragrafen behandeld.