Verkooptransacties afhandelen

Aan de linkerkant van het venster Verkopen wordt een overzicht van al uw verkooptransacties weergegeven. Om te weten op welke transacties u uw aandacht moet richten kunt u dit overzicht zodanig filteren dat alleen de verkopen die nog in behandeling zijn worden getoond.
Daarbij is het natuurlijk van belang dat transacties die volledig afgehandeld zijn ook als zodanig door de applicatie worden herkend, zodat zij niet in de lijst van nog te behandelen verkopen verschijnen. Een verkooptransactie wordt als afgehandeld beschouwd als alle bestelde goederen geleverd, gefactureerd en betaald zijn. U markeert een transactie als volgt als zijnde afgehandeld.

1.Open het venster Verkopen door aan de bovenkant van het hoofdvenster op het tabblad Start te klikken en vervolgens in de groep Gegevens de optie Verkopen te selecteren.

2.Selecteer de verkooptransactie die u als zijnde afgehandeld wilt markeren. In Verkooptransacties zoeken wordt toegelicht hoe u een specifieke transactie zoekt en selecteert.

3.Open het tabblad Afhandeling en verwijder het vinkje uit het veld Nog behandelen.

4.Selecteer in het overzicht aan de linkerkant van het venster de tab Nog behandelen.

5.Klik op de knop Overzicht vernieuwen die zich boven het overzicht bevindt.
De volledig afgehandelde verkooptransactie is nu niet meer zichtbaar in het overzicht van nog te behandelen transacties.

U kunt er ook voor kiezen om het vinkje automatisch uit het veld Nog behandelen te laten verwijderen zodra er wordt aangegeven dat alle (deel)facturen voor deze verkooptransactie volledig betaald zijn. Zie Instellingen: Verkopen: Uitvoer voor meer informatie over deze mogelijkheid.