Lijst van bestelling opstellen

Ten behoeve van het samenstellen van een order kunt u als volgt een lijst maken waarop de artikelen die deel uitmaken van een specifieke bestelling worden weergegeven; een zogenaamde 'pick list'.

1.Open het venster Verkopen door aan de bovenkant van het hoofdvenster op het tabblad Start te klikken en vervolgens in de groep Gegevens de optie Verkopen te selecteren.

2.Selecteer de bestelling waarvoor u een lijst met bestelde artikelen wilt maken. In Verkooptransacties zoeken wordt toegelicht hoe u een specifieke bestelling zoekt en selecteert.

3.Selecteer aan de bovenkant van het venster de tab Start en selecteer vervolgens in de groep Documenten de optie Lijst van bestelling.
Het venster Verkoop uitvoeren/Lijst van bestelling verschijnt.

4.Klik op de tab Afdruk om, indien gewenst, het voor deze bestellijst gebruikte sjabloondocument aan te passen of een ander sjabloondocument te selecteren. Geef in het veld Aantal op dit tabblad aan hoeveel exemplaren er tegelijk afgedrukt moeten worden.

De volgende stap van deze procedure is situatieafhankelijk:

a.U wilt alle bestelde artikelen in één keer leveren en u heeft bij de Instellingen niet de optie Aantallen voor invoer op nul zetten aangevinkt (zie Instellingen: Verkopen: Invoer).
b.U wilt alle bestelde artikelen in één keer leveren en u heeft bij de Instellingen wel de optie Aantallen voor invoer op nul zetten aangevinkt (zie Instellingen: Verkopen: Invoer).
c.U wilt slechts een deel van de bestelde artikelen nu leveren (bijvoorbeeld omdat u van een bepaald artikel geen of onvoldoende exemplaren op voorraad heeft).

5.Bepaal welke van de bovenstaande situaties van toepassing is en volg de onderstaande bijbehorende procedure:
a.LogiVert 6 zal automatisch het juiste aantal te leveren artikelen op de lijst van bestelling opnemen. Ga naar stap 6.
b.Klik op de tab Deellevering. Omdat u bij de instellingen de optie Aantallen voor invoer op nul zetten heeft aangevinkt is in de kolom Deellevering aan de rechterkant van dit venster bij alle artikelen een nul ingevuld. Aangezien u echter alle bestelde artikelen wilt leveren, vult u in de kolom Deellevering hetzelfde aantal stuks in als in de kolom Te leveren staat vermeld.
c.Klik op de tab Deellevering. In de kolom Deellevering aan de rechterkant van dit venster is per artikel het aantal bestelde en derhalve te leveren stuks ingevuld (tenzij u bij de basisinstellingen heeft aangegeven dat dit aantal op 0 gezet moet worden; zie Instellingen: Verkopen: Invoer). U wilt echter slechts een deel van deze artikelen leveren. Geef in de kolom Deellevering aan hoeveel stuks van ieder artikel er in de lijst van bestelling die u nu aan het opstellen bent opgenomen moeten worden.

6.Klik op de tab Commentaar. Klik in het lege veld om eventuele aanvullende informatie betreffende deze lijst van bestelling op te nemen. Deze informatie zal ook op de lijst van bestelling verschijnen.

7.Klik op één van de knoppen aan de onderkant van het venster Verkoop uitvoeren/Lijst van bestelling om:
a.de lijst van bestelling af te drukken en tevens als bijlage per email naar de hoofdcontactpersoon te verzenden (knop Mailen & afdrukken);
b.de lijst van bestelling als bijlage per email naar de hoofdcontactpersoon te verzenden (knop Mailen);
c.de lijst van bestelling als bijlage per email naar alle bij deze klant behorende contactpersonen te verzenden (knop CP)
d.de lijst van bestelling te bekijken (knop Afdrukvoorbeeld);
e. de lijst van bestelling af te drukken (knop Afdrukken);
f.het venster Verkoop uitvoeren te sluiten (knop Annuleren).

8.Selecteer op het tabblad Afhandeling, indien gewenst, met behulp van het pijltje naast het veld Status een op het afsluiten van dit stadium van het verkooptraject van toepassing zijnde status. In Statussen verloop verkooptraject vastleggen wordt toegelicht hoe u de statussen vastlegt die in dit veld beschikbaar zijn.