Invoer van gegevens

Selecteer aan de linkerkant van het venster Instellingen de map Verkopen en vervolgens de submap Invoer. Aan de rechterkant van het venster verschijnen twee deelvensters.

Deelvenster Standaard betaaltermijn

Bij Betaaltermijnen instellen wordt toegelicht hoe u in LogiVert 6 betaaltermijnen vastlegt. Door één van deze betaaltermijnen als standaard betaaltermijn aan te wijzen wordt deze termijn automatisch geselecteerd bij iedere nieuwe verkoop die u invoert. Daardoor hoeft u alleen bij verkopen waarvoor een andere dan de standaard betaaltermijn geldt de betaaltermijn te selecteren.

Deelvenster Verkoophandelingen uitvoeren

Wanneer u een verkoopbestelling heeft geregistreerd en vervolgens voor deze bestelling een orderbevestiging, lijst van bestelling, afleverbon en/of factuur maakt, verschijnt het venster Verkoop uitvoeren. Op het tabblad Deellevering van dit venster staan in de kolom Deellevering (of Deelfactuur) automatisch de bestelde aantallen artikelen ingevoerd. U kunt er echter voor kiezen om de waarden in deze kolom voor alle artikelen standaard op 0 te zetten. U doet dit door aan de linkerkant van het venster Instellingen op het plusteken voor de map Verkopen te klikken, de map Invoer te selecteren en vervolgens een vinkje te plaatsen in het veld Aantallen voor invoer op nul zetten.

Klik op de knop Accepteren aan de onderkant van het venster Instellingen om uw selecties voor beide deelvensters vast te leggen.