Standaardklant instellen

Bij het maken van een nieuwe administratie wordt automatisch een standaardklant gemaakt, namelijk de klant Contante verkoop. Deze klant is geselecteerd als de klant aan wie alle via de kassa ingevoerde verkooptransacties worden gekoppeld.

Bij Klantgegevens invoeren wordt toegelicht hoe u naast de standaardklant nog meer klanten in LogiVert vastlegt. Indien gewenst kunt u middels de onderstaande procedure één van deze door uzelf ingevoerde klanten als standaardklant aanwijzen voor wat betreft de via de kassa ingevoerde verkooptransacties.

1.Klik in het hoofdvenster op de tab Start en selecteer vervolgens in de groep Administratie de optie Instellingen.

2.Aan de linkerkant van het venster ziet u de drie mappen Verkopen, Algemene gegevens en Kassa. Klik op de map Kassa en vervolgens op de submap Algemeen.

3.Klik aan de rechterkant van het venster op het pijltje naast het veld Standaard klant en selecteer de klant aan wie u standaard de via het onderdeel kassa af te rekenen contante verkopen wilt toewijzen.

4.Klik op de knop Accepteren. Wanneer u het venster Kassa opent wordt nu in het deelvenster Klant de naam van de zojuist geselecteerde nieuwe standaardklant weergegeven.