Snelfiltermogelijkheden in grids/overzichten

Vanaf release 7.2.0.0 - Niet in Basic abonnement

De snelfiltermogelijkheid kan aangeroepen worden door met de rechtermuisknop op een kolomhoofd van een grid te klikken. In het menu dat dan verschijnt dient “Filters” geselecteerd te worden.

clip0019

Er verschijnt nu een rij direct onder de kolomhoofden. Per kolom kan het filter type bepaald worden door op de knop aan de linker kant van de kolom te klikken. Via een menu, die bij de klik verschijnt, kan een gewenste filter type geselecteerd worden. Vervolgens kan rechts van de knop (geselecteerde type) opgegeven worden waar op gefilterd/gezocht dient te worden.

clip0020

Equals = Gelijk aan
Does not equal = Niet gelijk aan
Is less than = Lager dan
Is less than or equal to = Lager dan of gelijk aan
Is greater than = Hoger dan
Is greater than or equal to = Hoger dan of gelijk aan
Like = Gelijk aan
Not like = Niet gelijk aan
Contains = Bevat
Does not contain = Bevat niet
Begins with = Begint met
Ends with = Eindigt met

In onderstaand voorbeeld worden artikelen gefilterd op het veld Omschrijving, waarbij dit veld het woord “kap” moet bevatten.

clip0021

Bij het instellen van een snelfilter verschijnt, onder in het overzicht, ook automatisch de mogelijkheid om de "Filter builder" aan te roepen (via de knop Customize).

clip0023