Werkstations gereed maken voor Client/server

Belangrijk: Om een administratie aan te maken of terug te zetten in Client/server modus is het noodzakelijk dat u werkt vanuit de server en dat u voldoende rechten heeft om te schrijven in de ProgramData map en om Windows services te registreren. Raadpleeg altijd uw systeembeheerder en onze speciale instructies voor gebruik van de Client/server modus.

Bij Client/server installatie hoeft LogiVert 6 alleen op de centale pc geïnstalleerd te worden. Op de overige computers (vanaf nu werkstation genoemd) hoeft er alleen een verbinding gemaakt te worden met de centrale computer. Volg de volgende stappen om dit te realiseren.

1.Op het werkstation dient er een netwerkverbinding met de LogiVert map op de centrale computer gemaakt te worden. Ga in Windows Verkenner naar ‘Netwerk’ en klik op de centrale computer. Klik vervolgens met de rechter muisknop op de Logivert map en kies voor ‘Netwerkverbinding maken…)

clip0004

2.In het verschenen venster dient u de schijfletter/station aan te geven waarmee de map aangeduid wordt. Gebruik bijvoorbeeld  ‘Z:’.
Let op: De gekozen schijfletter dient dezelfde te zijn als die u eerder voor de centrale computer heeft geselecteerd.

clip0005
In Windows Verkenner is er onder ‘Computer’ een nieuwe schijf verschenen met deze schijfletter.

3.Klik hierop en ga naar de map waar het programma is geïnstalleerd: Z:\logivert\logivert\lv6\. In deze map klikt u met de rechter muisknop op het bestand logivert.exe (te herkennen aan het LogiVert logo MUlvlogo) en kies ‘kopiëren naar…’ en vervolgens ‘Bureaublad (snelkoppeling maken)’.

clip0006

4.Voor Windows Vista en 7 is het aan te raden dat de applicatie met Administrator rechten wordt uitgevoerd. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling op het bureaublad en kies voor ‘Eigenschappen’. Klik op het tabblad ‘Compatibiliteit’ en vink onderin het venster de optie ‘Dit programma als Administrator uitvoeren’ aan.
clip0007

Kunt u de optie niet aan vinken omdat deze grijs gemaakt is, heeft uw huidige Windows login geen Administrator rechten. U dient dan opnieuw in Windows in te loggen met een Administrator account.

5.Op het werkstation dient alleen nog de snelkoppeling naar het programma aangemaakt te worden.

Vanuit dit werkstation kunt u nu LogiVert opstarten.

6.Het programma zal gebruik maken van een databaseserver om de database te benaderen, zie paragraaf 'Databaseserver starten' voor meer informatie hierover.