Klantgegevens: tabblad Vrije velden

LogiVert 6 biedt de mogelijkheid om extra velden toe te voegen waarmee u de standaardgegevens die u over uw klanten registreert kunt aanvullen met gegevens die specifiek voor uw bedrijf van belang zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld een veld toevoegen waarin wordt aangegeven in welke bedrijfssector deze klant actief is. Het aantal vrije velden dat kan worden toegevoegd is onbeperkt.

Wanneer u nog geen vrije velden heeft vastgelegd is het tabblad Vrije velden in het venster Klanten leeg. Indien u gebruik wilt maken van de mogelijkheid om vrije velden op te nemen gaat u als volgt te werk om deze te definiëren:

1.Selecteer in het lint aan de bovenkant van het venster in de groep Basisgegevens de optie Vrije velden voor klanten.
Vrijveldenvoorklanten

2.Voer een beschrijving in voor het eerste vrije veld.

3.Klik op de knop Nieuw (Nieuw) om het volgende vrije veld te definiëren.

4.Pas eventueel de volgorde waarin de velden op het tabblad moeten verschijnen aan met behulp van de knoppen ItemOmhoog en ItemOmlaag.

5.Indien gewenst kunt u het veld ook online tonen in de ledenomgeving van de betreffende klant (Extended).

6.Klik, wanneer u alle gewenste vrije velden heeft gedefinieerd, op de knop Sluiten.

U kunt nu bij alle klanten gegevens invoeren in de zojuist gedefinieerde velden.