Taakstatussen instellen

Om de voortgang van taken te controleren kunt u taakstatussen definiëren die u aan taken kunt toewijzen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan statussen als ‘gestart’, ‘wacht op antwoord van 3e partij’ of ‘wordt aan gewerkt’. Om taakstatussen in te stellen klikt u in het hoofdvenster op de tab Basisgegevens aan de bovenkant van het venster en selecteert u in de groep Taken de optie Taakstatus of opent u het venster Taken (zie paragraaf Taken vastleggen) en selecteert u in het menu achtereenvolgens de opties Bewerken -> Taakstatus. Indien dit de eerste taakstatus is die u instelt kunt u in het vak omschrijving direct een statusnaam invoeren. Indien er reeds taakstatussen zijn ingesteld, klikt u op de knop Nieuw (Nieuw) of selecteert u in het menu achtereenvolgens Bestand -> Nieuw (Ctrl + N) om een leeg invoervenster te openen. Voer alle gewenste taakstatussen in en klik vervolgens op de knop Sluiten.