Statussen verloop verkoopproces vastleggen

Op het tabblad Afhandeling van het venster Verkopen en in het overzicht Bestelhistorie wordt de status van iedere verkooptransactie weergegeven. Standaard zijn er geen statussen in LogiVert 6 beschikbaar. Om een status aan een transactie toe te kennen dient u deze dan ook als volgt eerst zelf te definiëren:

1.Open het venster Verkopen door aan de bovenkant van het hoofdvenster op het tabblad Start te klikken en vervolgens in de groep Gegevens de optie Verkopen te selecteren.

2.Klik aan de bovenkant van het venster Verkopen op de tab Extra en selecteer in de groep Gegevens de optie Verkoopstatussen.

3.Klik op het pictogram Nieuw (Nieuw) in de werkbalk of selecteer achtereenvolgens de menuopties Bestand -> Nieuw.

4.Voer in het veld Omschrijving een duidelijke omschrijving in (bijvoorbeeld Offerte geaccepteerd).

5.Klik nogmaals op het pictogram Nieuw (Nieuw) om nog een verkoopstatus in te voeren of klik op de knop Sluiten.