Orderbevestiging opstellen

Zodra een bestelling volgens de instructies in Bestellingen registreren is geregistreerd kunt u deze op eenvoudige wijze aan de klant bevestigen door als volgt een orderbevestiging te maken en te versturen.

1.Open het venster Verkopen door aan de bovenkant van het hoofdvenster op het tabblad Start te klikken en vervolgens in de groep Gegevens de optie Verkopen te selecteren.

2.Selecteer de bestelling waarvoor u een orderbevestiging wilt opstellen. In Verkooptransacties zoeken wordt toegelicht hoe u een specifieke bestelling zoekt en selecteert.

3.Selecteer aan de bovenkant van het venster de tab Start en selecteer vervolgens in de groep Documenten de optie Orderbevestiging.
Het venster Verkoop uitvoeren/Orderbevestiging verschijnt.

4.Klik op de tab Commentaar in het lege veld om eventuele aanvullende informatie betreffende deze orderbevestiging op te nemen. Deze informatie zal ook op de orderbevestiging verschijnen.

5.Klik op de tab Afdruk om, indien gewenst, het voor deze orderbevestiging gebruikte sjabloondocument aan te passen of een ander sjabloondocument te selecteren. Geef in het veld Aantal op dit tabblad aan hoeveel exemplaren er tegelijk afgedrukt moeten worden.

6.Klik op één van de knoppen aan de onderkant van het venster Verkoop uitvoeren/Orderbevestiging om:
a. de orderbevestiging af te drukken en tevens als bijlage per email naar de hoofdcontactpersoon te verzenden (knop Mailen & afdrukken);
b.de orderbevestiging als bijlage per email naar de hoofdcontactpersoon te verzenden (knop Mailen);
c.de orderbevestiging als bijlage per email naar alle bij deze klant behorende contactpersonen te verzenden (knop CP)
d.de orderbevestiging te bekijken (knop Afdrukvoorbeeld);
e. de orderbevestiging af te drukken (knop Afdrukken);
f.het venster Verkoop uitvoeren te sluiten (knop Annuleren).

7.Selecteer op het tabblad Afhandeling, indien gewenst, met behulp van het pijltje naast het veld Status een op het afsluiten van dit stadium van het verkooptraject van toepassing zijnde status. In Statussen verloop verkoopprocessen vastleggen wordt toegelicht hoe u de statussen vastlegt die in dit veld beschikbaar zijn.