Client/server installatie (Extended)

Belangrijk: Om een administratie aan te maken of terug te zetten in Client/server modus is het noodzakelijk dat u werkt vanuit de server en dat u voldoende rechten heeft om te schrijven in de ProgramData map en om Windows services te registreren. Raadpleeg altijd uw systeembeheerder en onze speciale instructies voor gebruik van de Client/server modus.

Wat is de Client/server modus en wat kan ik er mee doen?
De Client/server modus maakt het mogelijk om met 5 of 10 gebruikers in een netwerk samen te werken in LogiVert.

Wat heb ik nodig?

1 Licentie van LogiVert 6 Extended.
Maximum 5 computers (Peer-to-peer) of 5 computers en een server (client/server).
Dezelfde Windows versie dient geïnstalleerd te zijn op de werkstations. Tevens kan er geen gebruik gemaakt worden van de Home edities van Windows.
Het netwerk dient verbonden te zijn met een (Cisco) switch van minimaal 1GB
Om optimale werking van de database te garanderen is het aan te raden gebruik te maken van Windows Terminal Server.

Installatie van de Client/server modus

De Client/server modus is zowel in een peer-to-peer netwerk als in een client/server netwerk te gebruiken. Dit dient dan wel een Windows netwerk te zijn. Bij de ondersteunde client/server-netwerken behoren ook de terminalserver-omgevingen.

Wat is een peer-to-peer netwerk?

Een peer-to-peer netwerk is een netwerk waarbij werkstation-computers aan elkaar gekoppeld zijn door middel van een router of een switch/hub. In dit netwerk is geen centrale server opgenomen. Dit type netwerk wordt veel toegepast in kleine netwerkomgevingen, waarbij maar enkele computers aan elkaar gekoppeld zijn. Dit type netwerk is relatief eenvoudig op te zetten.

Wat is een client/server netwerk?

Een client/server netwerk is een netwerk waarbij 2 type computers worden gebruikt: werkstations en één of meerdere servers. Alle (of bijna alle) data wordt centraal opgeslagen op de server. De werkstations zijn via het netwerk gekoppeld aan deze server. Dit type netwerk is sterk aan te raden bij grotere netwerken, door de hogere snelheidsmogelijkheden en de centrale opslag van data. Dit type netwerk dient echter door specialisten aangelegd te worden.