Kopieën van facturen

Het kan voorkomen dat u, bijvoorbeeld om administratieve redenen of omdat de klant daarom vraagt, een kopie van een factuur nodig heeft. Natuurlijk kunt u alle reeds opgestelde facturen, net als alle andere handelsdocumenten die u gedurende het verkooptraject heeft opgesteld, openen en afdrukken via het tabblad Archief documenten in het venster Artikelen.

Er is echter een snellere methode om een factuurkopie af te drukken.

1.Open het venster Verkopen door aan de bovenkant van het hoofdvenster op het tabblad Start te klikken en vervolgens in de groep Gegevens de optie Verkopen te selecteren.

2.Selecteer de verkooptransactie waarvoor u een kopiefactuur wilt maken. bij Verkooptransactie zoeken wordt toegelicht hoe u een specifieke transactie zoekt en selecteert.

3.Klik op de tab Factuur.
4.Selecteer, indien er meerdere facturen voor deze verkooptransactie zijn, de juiste factuur met behulp van de bladerknoppen bladeren naast het veld Datum.
5.Klik op het pictogram Kopie factuur knop kopie factuur naast de bladerknoppen om een kopie van de betreffende factuur af te drukken.