Inkoop maken van verkopen

Om uw voorraad te allen tijde op peil te houden kunt u, zodra u een verkoop heeft geregistreerd, deze transactie als volgt heel eenvoudig direct omzetten in een inkoopbestelling:

1.Selecteer de betreffende verkooptransactie in het venster Verkopen (Zie Verkooptransactie zoeken voor meer informatie over het zoeken en selecteren van specifieke transacties).

2.Klik aan de bovenkant van het venster op de tab Start en selecteer vervolgens in de groep Extra de optie Inkopen maken. Het venster Artikelen inkopen wordt geopend.

3.Controleer de gegevens in de velden Leverancier en Aantal en pas deze indien gewenst aan.

4.In het veld Leverdatum staat de datum waarop u de artikelen aan uw klant zult leveren. Indien deze datum afwijkt van de datum waarop u de te bestellen artikelen verwacht te ontvangen van uw leverancier, dan kunt bij stap 7 van deze procedure in het venster Inkopen de juiste Verwachte leverdatum selecteren.

5.Plaats in het deelvenster Voeg inkoopregels toe aan... een vinkje in het veld Nieuwe inkoop wanneer u voor deze bestelling een nieuwe inkooptransactie wilt maken of in het veld Laatste inkoop van vandaag wanneer u de bestelling wilt toevoegen aan de laatste bestelling die u op de huidige dag voor de betreffende leverancier heeft gemaakt.

6.Klik op de knop Accepteren om het venster Artikelen inkopen te sluiten en klik vervolgens op de knop Sluiten om het venster Verkopen te sluiten.

7.Open het venster Inkopen. De betreffende transactie is nu in dit venster als offerteaanvraag opgenomen. U kunt deze verder op dezelfde wijze als een handmatig ingevoerde offerteaanvraag afhandelen.