Een artikel aan meerdere artikelgroepen toevoegen

Het kan van belang zijn om een artikel in meerdere artikelgroepen te plaatsen. Om ervoor te zorgen dat u de artikeldetails niet in elke gewenste artikelgroep hoeft in te voeren, kunt artikelsnelkoppelingen aanmaken.

1.In het hoofdvenster klikt u op het tabblad Start en vervolgens in de menugroep Gegevens op Artikelen.

2.Klik links in het venster Artikelen op Groepen. Kies de artikelgroep of -subgroep van het te kopiëren artikel en klik in het overzicht rechts dit artikel aan.

3.Klik bovenin het venster in de menugroep Bewerken op Snelkoppeling (knop artikelsnelkoppelen) om het venster Artikelsnelkoppelingen aanmaken te openen.
artikelsnelkoppeling

4.In het veld Aanmaken in selecteert u de artikelgroep of -subgroep waar u het artikel aan wilt toevoegen en klikt u op Accepteren.

5.Herhaal stap 3 en 4 voor elke artikelgroep of -subgroep waar u het artikel in wilt terugzien.

De specificaties van het artikel waarvoor u een artikelsnelkoppeling heeft gemaakt kunt u als volgt terug vinden.

1.In de structuur van de artikelgroepen rechts in het venster Artikelen klikt u op de artikelgroep of -subgroep waar u de artikelsnelkoppeling heeft geplaatst. Rechts in het artikeloverzicht klikt u de artikelsnelkoppeling herkenbaar aan het snelkoppelingsicoon (knop artikelsnelkoppelen)  in de linker kolom.

2.Klik onderin op het tabblad Snelkoppeling op de knop Basisartikel om de artikelspecificaties van het artikel waar de snelkoppeling vandaan komt op te vragen.

Het bijkomende voordeel van artikelsnelkoppelingen is dat bij wijzigingen van details van een  artikel dat in meerdere artikelgroepen voorkomt alleen het basisartikel gewijzigd hoeft te worden.