Bestellingen verwerken

U kunt een bestelformulier printen voor alle niet-verwerkte bestellingen en deze als keuzelijst gebruiken om bestellingen samen te stellen en te versturen naar uw klanten.

1.

Selecteer de te verwerken bestelling, bijvoorbeeld door in het venster Verkopen in het overzicht links op het tabblad Nog behandelen te klikken en de bestelling aan te klikken.

2.

Kies de optie Lijst van bestelling in de menugroep Documenten en klik op Afdrukken om de bestelling te printen.

3.

Stel de bestelling samen en verstuur deze naar de klant.

Als u in het overzicht links in het venster Verkopen alleen bestellingen wilt weergeven die nog niet zijn bezorgd, kunt u de verzonden bestelling als voltooid aanduiden. Dit doet u als volgt:

1.

Selecteer een bestelling die u net heeft verwerkt.

2.

Klik recht in het venster op het tabblad Afhandeling en verwijder de vink bij Nog behandelen.

3.

Herhaal stap 1 en 2 voor alle bestellingen die u verwerkt heeft.

4.

Klik vervolgens op Overzicht vernieuwen bovenaan het overzicht aan de linker kant van het venster.

De verwerkte orders worden nu niet meer weer gegeven op het tabblad Nog behandelen. Ze verschijnen nu nog alleen op het tabblad Alle bestellingen en mits u deze nog niet gefactureerd heeft op het tabblad Nog factureren.

U kunt er ook voor kiezen om een bestelling pas al verwerkt aan te merken als de betaling voldaan is. U kunt het programma zo instellen dat de vink bij Nog behandelen automatisch wordt verwijderd op het moment dat u aangeeft dat de bestelling volledig betaald is.