Artikelspecificaties - Varianten

LogiVert 6 biedt u de mogelijkheid varianten van een artikel te specificeren. In het hoofdvenster klikt u op het tabblad Start en vervolgens klikt u in de menugroep Gegevens op Artikelen. Onderin het venster op het tabblad Varianten kunt u de varianten invoeren.

Varianten zijn vergelijkbaar met artikelopties in de zin dat ze versies van eenzelfde artikel zijn (denk aan artikel in diverse kleuren, materialen of afmetingen). Het verschil tussen opties en varianten is dat varianten als aparte artikelen op de detailpagina van het artikel worden weergegeven. Terwijl opties in dropdown-menu’s op de detailpagina worden weergegeven. Tevens wordt voor elk variant een aparte voorraad bijgehouden.

artikelen-varianten

1.Klik op knop toevoegen om het  venster Artikelvariant te openen.

Artikelvariant

Vul de Variantomschrijving, Artikelcode en Verkoopprijs in van de artikelvariant.

2.Als u een afbeelding van de variant wilt toevoegen, klikt u op knop toevoegen en selecteer u de gewenste afbeelding.

3.Vul het gewicht in. Deze informatie wordt gebruikt voor het berekenen van de transportkosten.

4.Vul het aantal wat u op voorraad heeft van deze artikelvariant.

5.Klik op Accepteren om het venster Artikelvariant af te sluiten.  Klik nogmaals op knop toevoegen om nog een variant van het basisartikel te specificeren.

De artikelvarianten worden op de detailpagina weergegeven in de volgorde zoals die op het tabblad Varianten staan. Door middel van de pijlen omlaag (ItemOmlaag) en omhoog (knop verplaatsomlaag) kunt u de volgorde aanpassen.

Artikelvarianten worden opgeslagen in de artikelgroep Varianten.