Artikelafbeeldingen importeren

U kunt met logiVert 6 artikelafbeeldingen importeren om te gebruiken als basis voor het invoeren van artikelspecificaties. De naam van de afbeelding wordt dan gebruikt als naam van het artikel of als artikelcode. U kunt ook afbeeldingen importeren om te koppelen aan bestaande artikelen.

Afbeeldingen worden gekoppeld aan specifieke artikelgroepen. Voordat u de inlaadprocedure start dienen de afbeeldingen in mappen gegroepeerd te worden die overeenkomen met de bestaande artikelgroepen. Bestaan deze nog niet, dan dient u ze eerst aan te maken.

Klik in het hoofdvenster op het tabblad Extra. In de menugroep Im- & export klikt u op Import en selecteert u Beelden importeren.

afbeeldingenimporteren

Klik op knop mapselecteren en selecteer de map waar de te importeren afbeeldingen in staan.

Kies de artikelgroep of -subgroep waar de (afbeeldingen van) de nieuwe artikelen toe behoren.

Maximale jpeg afmetingen zijn reeds gedefinieerd voor elke soort afbeelding.  U kunt deze naar wens aanpassen. Houdt u er rekening mee dat bij te grote afwijking van deze standaard er weergaveproblemen kunnen ontstaan afhankelijk van de lay-out van uw webwinkel.

Geef aan of u de nieuwe afbeeldingen wilt koppelen aan bestaande artikelen.

Geef aan of de namen de afbeeldingen gelijk zijn aan de artikelcode of artikelnaam. Hoewel de namen identiek dienen te zijn, wordt er geen onderscheid gemaakt tussen hoofdletters en kleine letters (een afbeelding met genaamd ae-300-250 is hetzelfde als artikel met code AE-300-250).

Geef aan of u wilt dat er een nieuw artikel wordt gecreëerd als een afbeelding wordt ingeladen waarbij er geen corresponderende artikelcode of artikelnaam aanwezig is.

Klik op Importeren om de inlaadprocedure te starten.

Open het venster Artikelen om de nieuwe artikelen die aangemaakt zijn aan de hand van de geïmporteerde afbeeldingen te voorzien van relevante artikelspecificaties.