Taaktypen instellen

Taken kunnen veel verschillende vormen aannemen. Om structuur in deze veelheid van taaksoorten aan te brengen kunt u taaktypen definiëren die u aan taken kunt toewijzen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan typen als rapportage, evenement of privé. Om taaktypen in te stellen klikt u in het hoofdvenster op de tab Basisgegevens aan de bovenkant van het venster en selecteert u in de groep Taken de optie Taaktype of opent u het venster Taken (zie Taken vastleggen) en selecteert u in het menu achtereenvolgens de opties Bewerken -> Taaktype.

taaktype

Indien dit het eerste taaktype is dat u instelt kunt u in het vak omschrijving direct een typenaam invoeren. Indien er reeds taaktypen zijn ingesteld, klikt u op de knop Nieuw (Nieuw) of selecteert u in het menu achtereenvolgens Bestand -> Nieuw (Ctrl + N) om een leeg invoervenster te openen. Voer alle gewenste taaktypen in en klik vervolgens op de knop Sluiten.