Publicatievoorbeeld

Met een publicatievoorbeeld kunt u zien hoe uw webwinkel er uit ziet zonder deze daadwerkelijk op internet te zetten.

Klik in het hoofdvenster op het tabblad Start en vervolgens in de menugroep Webwinkel op Voorbeeld.

publicatievoorbeeld

Kies een publicatietype

Eerste/volledige publicatie
Kies deze optie als dit de eerste keer is dat u de administratie ‘proef-publiceert’.

Volledige update
Selecteer deze optie als u veranderingen in de administratie/webwinkel heeft aangebracht sinds de laatste testpublicatie. Dit geldt niet alleen bij wijzigingen die u zelf heeft aangebracht, maar ook voor updates van de applicatie met betrekking tot het raamwerk en sjablonen.

Selectieve update
Als u kiest voor een selectieve update kunt u in het veld Selecties de onderdelen aangeven die u wilt updaten. Een selectieve update kan de tijd die nodig is om de publicatie aan te maken aanzienlijk verkleinen.

- Raamwerk (webwinkel software)
Het raamwerk is de algemene functionaliteit van de uw webwinkel zoals het winkelmandsysteem en de zoekfunctie. Algemene visuele eigenschappen zoals de plaatsing van de titel en het logo vallen hier ook onder.
Als u een software update heeft uitgevoerd na de laatste testpublicatie en deze update aanpassingen in het raamwerk bevat, zal de update pas effect hebben bij een volledige publicatie/update of als u de optie Raamwerk aan vinkt bij een selectieve update. In het veld naast deze optie kunt u aangeven of de volledige functionaliteit van het raamwerk gepubliceerd dient te worden of alleen de Algemene teksten en afbeeldingen (zoals titel en logo).

- Template (webwinkel opmaak)
de template bepaalt het uiterlijk van uw webwinkel en bevat  de door u gekozen lay-out.
Als u een software update heeft uitgevoerd na de laatste testpublicatie en deze update aanpassingen in de template bevat, zal de update pas effect hebben bij een volledige publicatie/update of als u de optie Template aan vinkt bij een selectieve update.

- Gegevens (webwinkel inhoud)
Selecteer de gegevens die u wilt bijwerken. De optie Algemeen behelst de taalinstellingen, bezorgvormen, betalingswijzen en instellingen.

De opties Inloggegevens vooraf inlezen en Beheerderswijzigingen voorrang geven hebben geen invloed op een test publicatie. Zie Publiceren op het internet voor meer informatie over deze opties.

Klik op Instellingen om de FTP-instellingen te controleren. Klik op Voorbeeld in externe browser tonen om een voorbeeld van de publicatie te laden in een browser venster. Klik op Voorbeeld om de testpublicatie te starten. U kunt het verloop van het proces volgen in het veld Publicatie aanmaken.