Nieuwsbrief

Veel ondernemingen gebruiken nieuwsbrieven om hun klanten op de hoogte te houden van hun organisatie, artikelen en promotiecampagnes. LogiVert 6 biedt u de mogelijkheid nieuwsbrieven te creëren en te verzenden naar uw klantenkring.

Een van de instellingen die u definieert tijden het configureren van uw webwinkel is of er een aanmeldmogelijkheid voor een nieuwsbrief verschijnt op de hoofdpagina. Onderin het venster Klanten op het tabblad Algemeen kunt u aan de vinkbox bij Nieuwsbrief ontvangen zien of de klant uw nieuwsbrief ontvangt. Nieuwsbrieven worden alleen verstuurt naar klanten bij wie dit veld is aangevinkt. Als u de aanmeldmogelijkheid voor de nieuwsbrief niet in uw webwinkel opneemt, kunt u dit hier ook handmatig doen. Houd u echter altijd rekening met de regelgeving met betrekking tot privacy.

Een nieuwsbrief creëert u als volgt:

1.Klik in het hoofdvenster op het tabblad Extra en vervolgens in de menugroep Correspondentie op Nieuwsbrief om het venster E-mailbericht versturen te openen.

2.Kies het berichtformat. De optie html is alleen mogelijk als uw e-mailapplicatie IMAP ondersteund.

3.Klik op Aan… om de klanten te selecteren waarnaar u de nieuwsbrief wilt sturen. Als u wilt dat uw klanten elkaars e-mailadres niet zien klikt u in plaats van op Van… op BCC… . in beide gevallen opent het venster Geadresseerden selecteren.

4.Klik op de knop Nieuwsbrief om automatisch alle klanten die zich voor de nieuwsbrief hebben aangemeld, toe te voegen. Dit zijn alle klanten bij wie de optie Nieuwsbrief ontvangen is aangevinkt op het tabblad Algemeen in het venster Klanten. U kunt de selectie aanpassen door de optie uit te vinken.

5.Noteer de e-mailadressen van anderen die de nieuwsbrief dienen te ontvangen in het veld Losse e-mailadressen.

6.Klik op Accepteren om het venster Geadresseerden selecteren te sluiten.

7.Noteer bij Onderwerp een titel voor uw nieuwsbrief.

8.Klik op email-bestandinvoegen bovenin het venster om een bijlage toe te voegen.

9.Klik op email-tekstbewerken naast het tekstveld.

10.Vul de gewenste tekst in het voorzie het van de gewenste lay-out. Klik op de knop Velden om standaard invulvelden toe te voegen die de nieuwsbrief een persoonlijke uitstraling geven (zie ook standaard invulvelden).

11.Als u tevreden bent over de inhoud en uitstraling klikt u op Accepteren.

12.Klik op email-opslaan om het onderwerp en de inhoud van de nieuwsbrief op te slaan. Zodoende kunt u deze gebruiken als voorbeeld of sjabloon voor toekomstige nieuwsbrieven.

13.Klik op Verzenden om de nieuwsbrief te versturen.