Order plaatsen

U stelt als volgt een order op waarmee u een geregistreerde bestelling aan de leverancier bevestigt:

1.Open het venster Inkopen door aan de bovenkant van het hoofdvenster op het tabblad Start te klikken en vervolgens in de groep Gegevens de optie Inkopen te selecteren.

2.Selecteer de bestelling waarvoor u een orderbevestiging wilt opstellen.

3.Selecteer in de groep Documenten aan de bovenkant van het venster de optie Orderbevestiging. Het venster Inkopen uitvoeren/Orderbevestiging wordt geopend.

4.Klik op het tabblad Commentaar in het lege veld om eventuele aanvullende informatie betreffende deze orderbevestiging op te nemen. Deze informatie zal ook op de orderbevestiging verschijnen.

5.Klik op de tab Afdruk om, indien gewenst, het voor deze orderbevestiging gebruikte sjabloondocument aan te passen of een ander sjabloondocument te selecteren. Kijk Instellingen: Inkopen voor meer informatie hierover. Geef in het veld Aantal op dit tabblad aan hoeveel exemplaren er tegelijk afgedrukt moeten worden.

De volgende stap van deze procedure is situatieafhankelijk:

a.U wilt alle artikelen in één keer bij de leverancier bestellen en u heeft bij het vastleggen van de algemene Instellingen: Verkopen niet de optie Aantallen voor invoer op nul zetten aangevinkt.
b.U wilt alle artikelen in één keer bij de leverancier bestellen en u heeft bij het vastleggen van de algemene Instellingen: Verkopen wel de optie Aantallen voor invoer op nul zetten aangevinkt.
c.U wilt slechts een deel van de artikelen die deel uitmaken van de bestelling nu bij de leverancier bestellen en de rest van de artikelen op een later tijdstip bestellen.

6.Bepaal welke van de bovenstaande situaties van toepassing is en volg de onderstaande bijbehorende procedure:
a.LogiVert 6 zal automatisch het juiste aantal artikelen op de order opnemen. Ga naar stap 7.
b.Klik op de tab Deelleveringen. Omdat u bij de instellingen de optie Aantallen voor invoer op nul zetten heeft aangevinkt is in de kolom Aantal aan de rechterkant van dit venster bij alle artikelen een nul ingevuld. Aangezien u echter alle artikelen die deel uitmaken van de bestelling wilt ontvangen, vult u in de kolom Aantal hetzelfde aantal stuks in als in de kolom Order staat vermeld.
c.Klik op de tab Deellevering. In de kolom Aantal aan de rechterkant van dit venster is per artikel het totaal aantal te bestellen stuks ingevuld (tenzij u bij de instellingen heeft aangegeven dat dit aantal op 0 gezet moet worden). U wilt echter slechts een deel van deze artikelen nu bij de leverancier bestellen. Geef in de kolom Aantal aan hoeveel stuks van ieder artikel er in de order die u nu aan het opstellen bent opgenomen moeten worden.

7.Klik op één van de knoppen aan de onderkant van het venster Inkopen uitvoeren/Orderbevestiging om:
a.de orderbevestiging als bijlage per email te verzenden (knop Mailen);
b.de orderbevestiging te bekijken (knop Afdrukvoorbeeld);
c.de orderbevestiging af te drukken (knop Afdrukken);
d.het venster Verkoop uitvoeren te sluiten zonder de order te maken (knop Annuleren).