Leveringsvoorwaarden vastleggen

Bij het invoeren van de gegevens van een offerte of bestelling kunt u op het tabblad Afhandeling leveringsvoorwaarden opgeven. U kunt dit doen door in het veld te klikken en de voor deze transactie geldende voorwaarden in te typen of door op het pijltje naast het veld Leveringsvoorwaarden te klikken en een selectie te maken uit reeds gedefinieerde leveringsvoorwaarden.

U gaat als volgt te werk om in het venster Leveringsvoorwaarden standaardvoorwaarden op te nemen die u vervolgens bij in- en verkooptransacties kunt selecteren:

1.Open het venster Inkopen (of Verkopen) door aan de bovenkant van het hoofdvenster op het tabblad Start te klikken en vervolgens in de groep Gegevens de optie Inkopen (of Verkopen) te selecteren.

2.Klik op de tab Afhandeling.

3.Klik op het pijltje leveringsvoorwaardenselecteren naast het veld Leveringsvoorwaarden.

4.Klik op het pictogram Nieuw (Nieuw) in de werkbalk.

5.Voer in het veld Omschrijving een omschrijving in die duidelijk maakt op welk bedrijf en welke situatie de in te voeren leveringsvoorwaarden betrekking hebben.

LET OP: In het venster Leveringsvoorwaarden worden zowel voorwaarden vastgelegd die gelden wanneer u artikelen inkoopt als voorwaarden die gelden wanneer u artikelen verkoopt. Zorg er dus voor dat de omschrijving duidelijk maakt of het om leveringsvoorwaarden gaat die betrekking hebben op inkooptransacties (bijvoorbeeld ‘Standaard leveringsvoorwaarden intern’) of verkooptransacties (bijvoorbeeld ‘Standaard leveringsvoorwaarden leverancier X’).

6.Voer in het veld Beschrijving de leveranciersvoorwaarden in.

7.Klik op het pictogram Nieuw (Nieuw) in de werkbalk of selecteer achtereenvolgens de menuopties Bewerken -> Nieuw om nog meer leveringsvoorwaarden vast te leggen of klik op de knop Sluiten.