Leveranciersgegevens invoeren

Hoewel LogiVert 6 in eerste instantie gericht is op het registreren van gedetailleerde klantinformatie, kunt u in de toepassing ook informatie over uw leveranciers opnemen. Zo heeft u niet altijd alle leveranciersgegevens bij de hand, maar kunt u ook taken van werknemers aan specifieke leveranciers koppelen. Leveranciersgegevens worden als volgt geregistreerd:

1.Selecteer aan de bovenkant van het hoofdvenster het tabblad Basisgegevens en vervolgens in de groep Relaties de optie Leveranciers om het venster Leveranciers te openen.
LeveranciersAlgemeen

2.Klik op de knop Nieuw (Nieuw) om een leeg invoervenster te openen. Indien dit de eerste leverancier is die wordt ingevoerd is het niet nodig om op de knop Nieuw (Nieuw) te klikken, maar kunt u meteen beginnen met het invoeren van gegevens.

3.Voer op het tabblad Algemeen de algemene bedrijfsgegevens in.

4.Op het tabblad Contactmomenten wordt de correspondentie weergegeven die vanuit het programma heeft opgesteld (zie hoofdstuk Correspondentie). Op dit tabblad kunt u tevens informatie vastleggen die betrekking heeft op wanneer en op welke wijze u contact met deze leverancier heeft gehad. Deze informatie legt u vast in notities waarin u informatie over het contact opneemt. U kunt ook notities maken waaraan u een document koppelt.

a.Om een nieuwe notitie toe te voegen klikt u op het pictogram Nieuw (NieuwItem) aan de rechterkant van het venster, waardoor het veld Notitie wordt geopend. In dat veld kunt u bijvoorbeeld gespreksgegevens kunt opnemen.
b.Om een nieuwe notitie op te nemen waaraan een verwijzing naar een bestand op uw vaste schijf is gekoppeld klikt u op het pictogram Nieuw met bijlage (Nieuwmetbijlage) aan de rechterkant van het venster. Blader in de mapstructuur in het venster Openen en open het bestand dat u aan de notitie wilt koppelen. Zodra u het betreffende bestand heeft geselecteerd wordt het venster Notitie geopend waarin u informatie kunt opnemen, bijvoorbeeld "Verslag vergadering 01/05/10".

Zodra u met behulp van de knop Sluiten het venster Notitie heeft gesloten, verschijnt de (informatie over) de notitie in het grote veld aan de onderkant van het tabblad Contactmomenten. Aan de pictogrammen links van dit veld kunt u zien of er een bestand aan een bepaalde notitie is gekoppeld en zo ja, om welk type bestand het gaat (bijvoorbeeld een Microsoft Word document).

5.Klik op de tab Afhaaladres en voer de gegevens in die u nodig heeft als u de artikelen bij de leverancier wilt afhalen.

6.Klik op de tab Financieel en voer het bankrekeningnummer, BTW-nummer en de overige relevante financiële gegevens in. Het programma wijst automatisch een Crediteurnummer toe, beginnend met 1. U kunt echter ook uw eigen nummering gebruiken.

7.Klik op de tab Bijzonderheden indien u eventuele aanvullende gegevens over deze leverancier wilt registreren.

8.Klik op de knop Nieuw (Nieuw) om nog een leverancier in te voeren of klik op de knop Sluiten om het dialoogvenster Leveranciers af te sluiten.