Geregistreerde bestelling activeren

Wanneer u van de leverancier de bevestiging heeft ontvangen dat de bestelde artikelen ook daadwerkelijk geleverd zullen worden, kunt u de geregistreerde bestelling middels het opstellen van een lijst van bestelling activeren. Zodra u een bestelling heeft geactiveerd wordt in het veld Besteld op het tabblad Artikelen van de betreffende inkooptransactie het aantal geactiveerde bestelde stuks van het geselecteerde artikel weergegeven. U gaat als volgt te werk om een geregistreerde bestelling te activeren:

1.Open het venster Leveranciers, selecteer de leverancier bij wie u de te activeren bestelling heeft geplaatst, sluit het venster Leveranciers en open het venster Inkopen door aan de bovenkant van het hoofdvenster op het tabblad Start te klikken en vervolgens in de groep Gegevens de optie Inkopen te selecteren.
OF
Open het venster Inkopen door aan de bovenkant van het hoofdvenster op het tabblad Start te klikken en vervolgens in de groep Gegevens de optie Inkopen te selecteren, klik op de knop Leveranciers aan de rechterkant van het deelvenster Leverancier, selecteer de leverancier bij wie u de te activeren bestelling heeft geplaatst en sluit het venster Leveranciers.

2.Maak gebruik van de bladerknoppen bladeren naast het veld Inkoopcode om de te activeren bestelling te selecteren.

3.Selecteer in de groep Documenten aan de bovenkant van het venster de optie Lijst van bestelling. Het venster Inkopen uitvoeren/Lijst van bestelling wordt geopend.

4.Klik op de tab Commentaar en voer in het lege veld eventuele aanvullende informatie betreffende de lijst van bestelling en/of activatie in. Deze informatie zal ook op de lijst van bestelling verschijnen.

5.Klik op de tab Afdruk om, indien gewenst, het voor deze lijst van bestelling gebruikte sjabloondocument aan te passen of een ander sjabloondocument te selecteren. Zie paragraaf 6.1 voor meer informatie hierover. Geef in het veld Aantal op dit tabblad aan hoeveel exemplaren er tegelijk afgedrukt moeten worden.

De volgende stap van deze procedure is situatieafhankelijk:

a.U wilt de bestelling van alle artikelen in één keer activeren en u heeft bij het vastleggen van de algemene instellingen niet de optie Aantallen voor invoer op nul zetten aangevinkt (zie paragraaf 6.4).
b.U wilt de bestelling van alle artikelen in één keer activeren en u heeft bij het vastleggen van de algemene instellingen wel de optie Aantallen voor invoer op nul zetten aangevinkt (zie paragraaf 6.4).
c.U wilt de bestelling van slechts een deel van de artikelen nu activeren.

6.Bepaal welke van de bovenstaande situaties van toepassing is en volg de onderstaande bijbehorende procedure:
a.LogiVert 6 zal automatisch het juiste aantal te leveren artikelen op de lijst van bestelling opnemen en activeren. Ga naar stap 7.
b.Klik op de tab Deelleveringen. Omdat u bij de instellingen de optie Aantallen voor invoer op nul zetten heeft aangevinkt is in de kolom Aantal aan de rechterkant van dit venster bij alle artikelen een nul ingevuld. Aangezien u echter de bestelling van alle artikelen wilt activeren, vult u in de kolom Aantal hetzelfde aantal stuks in als in de kolom Over staat vermeld.
c.Klik op de tab Deellevering. In de kolom Aantal aan de rechterkant van dit venster is per artikel het aantal bestelde stuks ingevuld (tenzij u bij de instellingen heeft aangegeven dat dit aantal op 0 gezet moet worden). U wilt echter de bestelling van slechts een deel van deze artikelen activeren. Geef in de kolom Aantal aan hoeveel stuks van ieder artikel er in de lijst van bestelling die u nu aan het opstellen bent opgenomen moeten worden en geactiveerd moeten worden.

7.Klik op één van de knoppen aan de onderkant van het venster Inkopen uitvoeren/Lijst van bestelling om:
a.de lijst van bestelling als bijlage per email te verzenden (knop Mailen);
b.de lijst van bestelling te bekijken (knop Afdrukvoorbeeld);
c.de lijst van bestelling af te drukken (knop Afdrukken);
d.het venster Inkopen uitvoeren te sluiten zonder de lijst van bestelling te maken (knop Annuleren).

8.Nadat u op de knop Mailen, Afdrukvoorbeeld of Afdruk heeft geklikt verschijnt er een venster met de vraag of u de bestelling wilt activeren. Pas op het moment dat u in dit venster op de knop Ja klikt is de bestelling daadwerkelijk geactiveerd. Indien u op de knop Nee klikt, kunt u de bestelling alsnog op een later tijdstip activeren door de bovenstaande procedure nogmaals uit te voeren.

9.Zodra u de bestelling heeft geactiveerd, wordt op het tabblad Artikelen van het venster Inkopen het geactiveerde aantal bestelde stuks van het geselecteerde artikel weergegeven in het veld Besteld. Tevens wordt de technische voorraad opgehoogd met het aantal stuks geactiveerde artikelen, tenzij u in de instellingen: Inkopen: Uitvoer heeft aangegeven dat dit niet automatisch moet gebeuren.