FTP-instellingen

De eigenschappen van een webwinkel/administratie worden gedefinieerd aan de hand van zes vensters. Deze vensters verschijnen bij het aanmaken van een nieuwe administratie of via de optie Start -> Administratie -> Eigenschappen in het hoofdvenster.

Zesde van de zes administratie-eigenschappen is 6/6 FTP-instellingen

ftp-instellingen

In dit venster geeft u de informatie die nodig is om uw webwinkel te kunnen publiceren op het internet. Uw hosting provider kunt u voorzien van deze informatie.

FTP-server:
dit is het adres waarnaar de bestanden waar uw webwinkel uit bestaat naar toe worden gestuurd. Dit kan zowel een normaal adres zijn (bijvoorbeeld: ftp.mijnwebwinkel.nl) of een numeriek adres (bijvoorbeeld: 213.207.17.158).

Gebruikersnaam:
ook wel inlognaam of gebruikers id. Dit is de naam waarmee u zich aanmeldt op de FTP-server.

Wachtwoord:
het wachtwoord waarmee u zich aanmeld op de FTP-server.

Bestemmingsmap:
Dit is de map op de FTP-server waar de indexpagina van u webwinkel geplaatst wordt. Deze map wordt ook wel de root of home map/directory genoemd. De meest gebruikte benamingen voor bestemmingsmappen zijn ‘www’, ‘public’ of ‘httpdocs’. Het kan voorkomen dat de bestanden direct in de hoofdmap worden geplaatst in plaats van een submap. In dit geval kunt u dit veld leeg laten.

Internetadres (URL):
Via dit adres kunnen uw klanten uw webwinkel bereiken (zonder http://). Het is van belang dat u het effectieve adres noteert. Bevindt uw webwinkel zich bijvoorbeeld in een subcategorie op de site dan dient u dit exacte adres te noteren (bijvoorbeeld ‘www.mijnwebsite.nl/mijnwebwinkel’). Dat u dit correct invult is essentieel voor zoekmachineoptimalisatie.

Passive transfer:
Dit is de beste vorm van bestandenuitwisseling met de meeste servers. Als tijdens het publiceren van uw webwinkel de verbinding vaak weg valt en u meldingen krijgt als ‘failed data channel’, kunt u met het aan of uitvinken van deze optie het probleem dikwijls verhelpen.