Facebook-Shop (Extended)

Een Facebook-pagina maken

Ga naar Facebook en log in met uw gebruikersgegevens. Klik vervolgens helemaal onderaan op “Maak een pagina”. Maak een keuze tussen de verschillende opties (Lokaal bedrijf, Bedrijf, Merk, etc)

Kies een categorie, vul de gewenste naam in, plaats een vinkje dat u akkoord gaat met de voorwaarden en klik op “Aan de slag”.

Ga nu verder met de 3 stappen om uw Facebook-pagina in te stellen.

Nu is uw pagina klaar.

Een Facebook-app maken

Klik onderaan op “Ontwikkelaars”. Klik bovenaan op “Apps” of ga naar https://developers.facebook.com/apps. Klik op de knop “+ Create New App”. Vul de naam in van uw Facebook-shop bij “App Display Name” en vul een naam in bij “App Namespace” (optioneel en geen hoofdletters). Plaats een vinkje bij “I agree to the Facebook Platform Policies” en klik op “Doorgaan”. Vervolgens dient u nog een Captcha in te vullen.

U krijgt nu een App ID en een App Secret toegewezen. U kunt nu enkele zaken instellen zoals de icon (klik op “edit icon”), uw Contact Email, uw App Domain en de Category. De icon zal worden weergegeven naast de knop in het Facebook-menu. Vul bij “App Domain” de domeinnaam van uw webshop in zonder www. Dus alleen maar de domeinnaam en de TLD-extensie (bv.: logivert.com). Bij “Page Tab Name” vult u de naam in die aan de knop in het Facebook-menu zal weergegeven worden.

Tenslotte moet u bij “Website”, “App on Facebook”, “Mobile Web” en “Page Tab” de URL’s invullen van uw facebook-webwinkel. Deze URL’s dienen aangevuld te worden met /index.php?device=social om in de Facebook lay-out getoond te worden. Voor onze webwinkel (www.logivert.com/shop) is de URL dus: http://www.logivert.com/shop/index.php?device=social Opgelet, sinds 1 oktober 2011 eist Facebook dat u gebruik maakt van SSL (en dus https://). Deze beveiligde URL’s vult u in bij “Secure Canvas URL” en bij “Secure Page Tab URL”. Tenslotte klikt u op “Wijzigingen opslaan”.

De App aan uw Facebook-pagina koppelen

Ga naar deze webpagina : https://www.facebook.com/dialog/pagetab?app_id=UW-APP-ID&next=UW-CANVAS-URL Vervang hierbij UW-APP-ID door de App ID die bij de vorige stap aan u werd toegekend. Vervang tevens UW-CANVAS-URL door de URL van uw Facebook-shop die u bij de vorige stap hebt ingevuld.

b.v. : https://www.facebook.com/dialog/pagetab?app_id=275327455869470&next=http://www.logivert.com/shop/

U krijgt dan deze pagina te zien waar u in moet stellen aan welke Facebook-pagina u de App wilt koppelen. In de dropdownlist krijgt u alle Facebook-pagina’s te zien die u al gemaakt heeft. Klik op “Add Page Tab” om te bevestigen.

Ter bevestiging ziet u uw Facebook-shop verschijnen en kunt u in de adresbalk van uw browser een gelijkaardige URL zien : http://www.logivert.com/shop/?tabs_added[243942609027263] Waarbij dus /?tabs_added[variabel-nummer] achter de domeinnaam van uw Facebook-shop toegevoegd wordt.

Het resultaat

Ga naar uw Facebook-pagina en als alles goed is gegaan, ziet u nu een knopje in het Facebook-menu en verschijnt uw Facebook-shop !