Artikelcriteria (Extended)

Aan artikelen kunnen criteria worden verbonden. Dit kunnen criteria zijn die alleen op een specifiek artikel van toepassing zijn, zoals 'Wordt eind dit jaar door leverancier uit de handel genomen', maar ook criteria die voor bepaalde groepen artikelen gelden. Denk in dat laatste geval bijvoorbeeld aan het criterium 'Kerst' dat aan alle artikelen die alleen tijdens de kerstperiode verkocht worden wordt toegekend.

U gaat als volgt te werk om een criterium dat alleen van toepassing is op een specifiek artikel vast te leggen:

1.Open het venster Artikelen.
2.Selecteer in de lijst met artikelen het artikel waaraan u het criterium wilt toekennen.
3.Wanneer het venster Artikelen wordt geopend is standaard de tab Algemeen geselecteerd en is rechtsonder in het venster de knop Criteria zichtbaar. Klik op de knop Criteria.
4.In het grote veld staan de eventueel reeds gedefinieerde standaard criteria. Voer in het veld naast de knop Toevoegen een criterium in dat alleen op dit artikel van toepassing is en klik op de knop Toevoegen. Het nieuwe criterium is nu opgenomen in de lijst met een vinkje ervoor om aan te geven dat het criterium aan dit artikel is toegekend.
5.Voeg nog een criterium toe of klik op Accepteren om het venster te sluiten.

Criteria die op meerdere artikelen van toepassing zijn worden standaard criteria genoemd. Deze zijn van belang omdat u door het zorgvuldig toekennen van criteria heel eenvoudig bepaalde groepen artikelen kunt selecteren. Hieronder wordt uitgelegd hoe u standaard criteria vastlegt.

U gaat als volgt te werk om een standaard criterium vast te leggen:

1.Open het venster Artikelen.
2.Klik op het tabblad Algemeen op de knop Criteria rechtsonder in het venster.
3.Klik op de knop Standaard criteria.
4.Klik op de knop Nieuw ( ) of selecteert u in het menu achtereenvolgens Bestand -> Nieuw (Ctrl+N) en voer de naam van het nieuwe standaard criterium in.